Kuva-arvoitus tuli valmiiksi pääsiäisen pyhinä. Kovin oli talviset kelit vielä viikko sitten, jolloin tätä muumitaulua aloittelin. Lunta tuli oikein kunnolla. Ja kahtena aamuna oli oikein jouluiset maisemat puun oksat lunta notkuen. Ehkäpä juuri siksi tämä talvinen muumitaulu. Jos olisin ollut sitä esim. tänään aloittamassa, ei olisi talviaihe enää iskenyt. Täällä on todellakin ollut loppuviikosta jo kovin keväinen tunnelma.

No miksi muumi, vois joku kysyä? Kohta puolitoistavuotias, näkee joka paikassa (muualla missä ei näy autoja) muumeja. Ja kaikkia muumeja kutsuupi hän "mammaksi". Ensin ajattelin, että tarkoitti todellakin Muumimammaa, mutta kun pappakin on ja kaikki muut se sama "mamma". Pääsiäismarkkinoillakin oli joku jo myymässä kaasulla täytettyjä "mammoja", mielestäni kahta viikkoa liian aikaisin.

Kovin tuntuu itsestäkin joskus puolitoistavuotiaalta. Autoja (krrrrrrrrrr sanoo auto), "mammoja" raivareita ja alkavaa uhmaa. Ja sit vielä yksi ihmetyksen aihe, vaatteet 1 1/2 vuotiaalle menee mukisematta päälle, kun kurahousut odottavat vuoroaan muitten vaatteiden jatkoksi. Saas nähdä kuinka nuo kurahousut menee sujuvasti jalkaan iän karttuessa vielä puolella lisää ;)
66236.jpg